Xiaomi 4 Ultra vs Xiaomi 4 Pro: care este diferenta?

Evaluare articol: 4.5 (2 evaluari)

Daca in anul 2022 Xiaomi a lansat modelul Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, in 2023 a venit randul modelului Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra sa fie lansat. Ambele trotinete electrice de inalta calitate par asemanatoare, dar exista diferente semnificative intre cele doua modele.

In ceea ce priveste performanta, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra are un motor mai puternic de 500 W, in timp ce Xiaomi Electric Scooter 4 Pro are un motor mai mic de 350 W. De asemenea, diferenta de putere a motorului este unul dintre factorii importanti care determina performanta si viteza de deplasare a trotinetei electrice. Astfel, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra este mai rapida si poate atinge o viteza maxima de 25 km/h.

Diferente Xioami 4 Ultra vs Xioami 4 Pro

In ceea ce priveste autonomia, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra are o autonomie mai mare de 70 km, in timp ce Xiaomi Electric Scooter 4 Pro are o autonomie de 45 km. Acest lucru se datoreaza, in parte, motorului mai puternic al trotinetei Xiaomi 4 Ultra, care utilizeaza mai putina energie pentru a atinge viteza maxima.

Ambele trotinete electrice sunt echipate cu frane E-ABS si frane cu tambur, care contribuie la oprirea sigura si rapida. Cu toate acestea, diferenta intre ele consta in faptul ca Xiaomi 4 Ultra are suspensie, in timp ce modelul Xiaomi Electric Scooter 4 Pro nu o are. De asemenea, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra are protectie IP55, fiind mai rezistenta la apa si praf decat Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, care are protectie IP4.

Atat Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, cat si Xiaomi Electric Scooter 4 Pro sunt usor de pliat si depozitat intr-un spatiu mic. Ele sunt, de asemenea, suficient de usoare pentru a fi transportate pe distante scurte. Cu toate acestea, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro are o dimensiune mai mica cand este pliata, ceea ce o face mai usor de transportat in locuri aglomerate sau intr-un portbagaj de masina.

Diferente Xioami 4 Ultra vs Xioami 4 Pro

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra suporta aceeasi greutate de 120 kg ca si Xiaomi Electric Scooter 4 Pro. In plus, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra vine cu anvelope de 10 inch DuraGel, care asigura o aderenta si o stabilitate mai buna, facand calatoria mai sigura si mai confortabila, mai ales pe suprafete neregulate. In schimb, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro vine, de asemenea, cu aceleasi anvelope DuraGel de 10 inch, dar, din cauza greutatii sale mai mici, poate fi mai usor de manevrat si transportat.

Din punct de vedere al avantajelor pentru utilizatorii care cauta o trotineta electrica mai usoara si mai portabila, dar care ofera in acelasi timp performante solide si o experienta de condus confortabila. Daca calatoriile tale se desfasoara pe distante mai scurte si nu ai nevoie de o autonomie foarte mare, sau daca iti doresti o trotineta electrica pe care sa o poti lua cu tine in masina sau in mijloacele de transport in comun, Xiaomi 4 Pro ar putea fi o alegere buna.

In final, alegerea dintre cele doua trotinete electrice depinde in mare masura de nevoile si preferintele tale. Daca doresti performante superioare si o autonomie mai mare, Xiaomi 4 Ultra este alegerea potrivita pentru tine. Insa, daca esti in cautarea unei trotinete electrice mai usoare si mai portabile, Xiaomi 4 Pro este o optiune excelenta. In orice caz, ambele modele ofera un raport bun intre calitate si pret si sunt ideale pentru a fi folosite ca mijloc de transport rapid si convenabil in oras.

Diferenta dintre Xiaomi 4 Ultra vs Xiaomi 4 Pro

DiferenteXiaomi Electric Scooter 4 UltraXiaomi Electric Scooter 4 Pro
Putere motor:500W – max.940W350W – max.700W
Capacitate acumulator:12000mAh / 561.5Wh12400mAh / 446Wh
Durata incarcare:6 ore8 ore
Clasa de protectie:IP55IP54
Anvelope:10 inch10 inch
Frane:E-ABS + frana cu tamburE-ABS + frana cu tambur
Suspensie:Sistem dublu de suspensieNu are
Greutate proprie:24.5 kg17 kg
Greutate suportata:max 120 kgmax 120 kg
Viteza maxima:25 km/h25 km/h
Autonomie:70 km55 km
Display:LCD, MultifunctionalLCD, Multifunctional
Inaltimea utlizatorului:120 cm–200 cm120 cm–200 cm
Varsta recomandata:16–50 ani16–50 ani
Dimensiuni:– deschisa 1260x1200x545 mm
– pliata 535x1200x545 mm
– deschisa 1240x1198x480 mm
– pliata 510x1198x480 mm
Pret:VEZI PRETVEZI PRET
Xiaomi 4 Ultra vs Xiaomi 4 Pro

Citeste si:

C Alexandru
C Alexandru

Sunt Alexandru, am 32 de ani, si lucrez intr-un service de trotinete electrice. Aici, pe langa reparat, imi dedic timpul si pasiunea scriind despre aceste minunate mijloace de transport 🛴🔧📝

2 Comments
  1. Felicitări pentru informațiile eronate, varianta Xiaomi 4 pro nu are suspensii, moriv pentru care este si mai usoara 🙂

    • Iti multumesc pentru observatia ta. Se pare ca am gresit in ceea ce priveste suspensiile pentru Xiaomi 4 Pro. Am modificat, iar corectitudinea si exactitatea informatiilor prezentate sunt extrem de importante pentru noi.

    Lasa un comentariu

    Trotineta Electrica
    Logo