Prima statie de incarcare pentru trotinete si biciclete electrice cu energie verde a fost inaugurata in Parcul Izvor

Evaluare articol: 4 (1 evaluare)

Prima statie de incarcare pentru trotinete si biciclete electrice alimentata cu energie verde a fost inaugurata in Parcul Izvor, reprezentand inca un pas spre normalitate!
Statia, numita „rCharge cu energie verde”, este rezultatul eforturilor tinerilor angajati ai companiei ENGIE, care au fost sustinuti in realizarea proiectului. Constructia acesteia a fost realizata de catre voluntarii EFdeN.

Cu un design atragator si prietenos cu mediul inconjurator, statia este o manifestare a conceptului de sustenabilitate, un termen pe care ar trebui sa il adoptam cu totii. Containerul in care este amplasata statia a fost salvat de la taiere si reciclat, iar obiectele de mobilier din interior provin de la alte proiecte salvate. Energia necesara este generata de panouri fotovoltaice si stocata intr-o baterie Tesla, care la randul ei este reciclata.

In plus, statia are un sistem pentru recuperarea apei de pe acoperis, care este folosita pentru irigarea plantelor din interiorul statiei. Aceasta initiativa demonstreaza inca o data importanta oricarei alternative care contribuie la reducerea poluarii.

statie de incarcare pentru trotinete si biciclete electrice

Statia dispune de 6 puncte de incarcare, o bancuta, prize pentru incarcarea telefoanelor si laptopurilor, precum si o zona verde, irigata cu apa stransa de pe acoperis.
Accesul la incarcarea trotinetelor si bicicletelor electrice este gratuit pentru utilizatori, insa acestia trebuie sa faca o rezervare in prealabil in aplicatia Charge Here.

Inaugurarea acestei prime statii de incarcare reprezinta un exemplu de inovatie si implicare in protejarea mediului inconjurator, intrucat promoveaza mobilitatea durabila si utilizarea surselor de energie regenerabila.

Citeste si:

George Stoica
George Stoica

Sunt un pasionat al trotinetelor electrice. Scriu cu entuziasm despre aceste mijloace de transport moderne, oferind informatii si perspective unice. Alaturati-va calatoriei mele in lumea trotinetelor electrice! 🛴🔌

Voi ce parere aveti? Spuneti-ne in comentariile de mai jos!

      Lasa un comentariu

      Trotineta Electrica
      Logo